vrijdag 6 maart 2009

Gebreide kralenbeursjes

  

Dit zijn kleinere kralen.


Dit beursje is het grootste wat ik gemaakt heb.


 Deze beursjes heb ik jaren geleden al gemaakt. Ze zijn gebreid met kralen. Je hebt een patroon en rijgt de kralen aan volgens het patroon. Als de kralen allemaal op de draad staan kun je gaan breien. Je gebruikt vijf heel dunne breinaalden (ik heb eens gehoord dat ze gemaakt zijn van pianosnaren), en je breidt in het rond. Omdat je met vijf naalden breidt, zie je mooi de voor- en achterkant elk op twee naalden staan. Elke steek is een kraal.
Ik heb de techniek geleerd van Sietske van Velzen. Niemand kan beter beursjes breien dan zij. Ze heeft een enorm aantal prachtige beursjes gebreid en gebruikt antieke zilveren beugels.
Mevrouw Kattekamp heeft een geweldig leuke site: http://www.kralenwerk.nl/. Je kunt goed zien hoe gebreid wordt. Ze verkoopt alle materialen.

De leuke appels die boven de beursjes op het plankje staan zijn gemaakt door mijn dochter Tanja. Ze zijn gemaakt van klei. Uit alle appels komt wel ergens een rups uit een gaatje. Ze maakte ze als eindexamenopdracht voor handenarbeid op de Havo.

8 opmerkingen:

 1. goeden avond ik ben fiet uit dordrecht en vindt het waanzinnig mooi.ik zou zo graag het ook willen leren.zou u iemand weten die mij kan helpen.graag hoor ik van u met vriendelijke groet fiet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Fiet,Kijk bij www.kralenwerk.nl;Deze mevrouw woont in Zeeland. Ze verkoopt alle benodigdheden en kan het je misschien wel leren. Succes.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Ik doe ook dit werk breien met kralen, heel mooi werk
  misschien kunnen wij vel aan elkaar hebben bij voorbeeld patronen uit wisselen.
  groetjes jannie de leeuw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Jannie, Ik heb het boek van Sabina Schürenberg "Glasperlarbeiten Taschen und Beutel" gekocht. Er staan wel 100 patroontjes in. Echt de moeite waard. De beursjes brei ik op het moment niet. Misschien weer in de toekomst!

   Verwijderen
 3. Hallo Jannie,
  Ik wil eigenlijk alleen maar weten hoe ik aan de beugels kan komen, heb heel internet al afgezocht, weet jij misschien een webwinkeltje voor mij waar ik ze kan bestellen?
  Dank je alvast,
  Groet Aaf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Aaf, Geen Jannie, maar Anna!
   Google eens op Kralenwerk.nl.
   Deze mevrouw heeft wel beugeltjes.

   Verwijderen
 4. Anna ,Dank u, zeer interessant! en waar u kunt lezen over deze techniek? techniek geleerd van Sietske van Velzen -?

  BeantwoordenVerwijderen