dinsdag 23 november 2010

Breien en ontwerpen


Nieuwe das van Isis.


Isis met haar nieuwe das.

Isis wou allemaal leuke dingetjes op haar das.
  

  
                                                                                           
PATROON: De das is gebreid met twee draden: één draad Fabel en één draad Alpaca van Drops. Als ik me goed herinner twee bolletjes Alpaca en drie Fabel. De valse patentsteek gebruikt. Heel eenvoudig: Zet een oneven aantal steken op, zo breed als je de das wil hebben. Brei twee recht, twee averecht, maar begin èlke naald met twee recht. Simpel!
Blauw-groen vest.

Voor dit vest aardig wat garens gebruikt van Aslantrends, zoals Bariloche en Sante Fe en (het garen met de stukjes) Litoral. Dan nog wol/zijde van Trollenwol en een restant zijde van Anny Blatt. (nog van Ellen!)

Aanvankelijk was ik van plan het patroon te gebruiken uit Sandra nr. 9 uit 2006, maar ben daar al snel van afgeweken. Het vest is gebreid met breinaalden 4.5.In plaats van, zoals in het patroon stond er bloemen op te borduren, heb ik een lange ketting gehaakt van Sante Fe, en die er al slingerend opgenaaid.

Ajour vestDit vest heb ik voor Iet gebreid. Eerst had ik een vest gebreid met korte mouwen en ajour. Maar Iet was zo afgevallen; het was haar veel te groot. Dus een nieuw vest gebreid en aangezien ik er niet van houd om iets twee keer te breien, een ander gebreid; nu met lange mouwen. Het vest heeft drie verschillende ajourpatronen en de kleur heeft ze natuurlijk zelf uitgezocht. Ze was er blij mee en had hem héél veel aan. Gebreid met Muskat van Drops. Tanja staat het vest te showen.

                                  2 opmerkingen:

  1. oh wat een super mooi vest en in mijn favo kleuren. Trouwens ik vind jouw baby mutsje schitterd kun je mij vertellen of ik het patoon ergens kan krijgen want dan wil ik hem graag breien voor de textiel dagen op Borg Verhildersum
    Lieve Groet Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Anna. Vandaag zag ik je bij Stitch 'n Bitch in De Reiziger. Direct even je blog bekijken. Leuk! Wat is het blauwgroene vest mooi. Kun je me aan een patroon helpen? Ik wil het graag na breien. Groet, Puck puck.winkel@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen